28 Şubat 2011 Pazartesi

Sahne arkası..

Oyuncu,komedyen,müzisyen,yönetmen ve karikatürist...Hepimiz O'nu yıllardır benzersiz zekası ve esprileriyle izleyip gülüyoruz. Sahnede siyah,tek bir koltuk,siyah bir kıyafetle görmeye alıştığımız Cem Yılmaz'ın sahne arkasında nasıl bir yaşamı var acaba hiç merak ettiniz mi?İşte Cem Yılmaz'ın Levent Loft'un en üst katındaki dairesi...

Evin iç mimarı Deniz Duru.Yılmaz'ın Levent'te bulunan tripleks villasının dekorasyonun da sahibi..Üç cepheden panoramik manzaralı 130m2'lik brüt beton yüksek tavanlı dairede,banyosu olan bir yatak odası,misafir tuvaleti,camları açılabilen kapalı tera bölümü,dikdörtgen bir salon ve açık mutfak yer alıyor. Retro tarzın hakim olduğu evde çoğu mobilya Duru'nun kendi tasarımı.Evde Mozaik'ten alınan ünlü tasarımcılara ait olan sehpalar,yemek ve çalışma masaları,konforlu kanepeler eşlik ediyor. Yılmaz'ın özel isteği üzerine tasarlanan parçalardan olan tavla masası,bar ve tekerlekli servis masası da orjinal tasarımlarıyla evin en dikkat çeken eşyalarından..



Evin köşesinde lake-cam bar duruyor. tasarım itibariyla burada yumuşak bir geçiş sağlamış. Üzerindeki kristaller daha çok Sırma ve Luxuria mağazalarından...Warren Platner tasarımı iskemleler tavla keyfi için oldukça keyifli görünüyor.



Hardal rengi iskemleler Horhor'dan alınmış,üzeri kadife ile kaplanmış. Kaz ayağı desenli kanepe ve Yılmaz'ın çizimlerinin durduğu cam sehpa Duru'nun tasarımı..Siyah çerçeveli iki tablo Burhan Doğançay imzalı..


Charles Eames tasarımı metal ayaklı iskemleler, Artemide lamba Duru'nun tasarımı ceviz üç ayaklı yemek masası ile uyumlu. Mutfak tezgahı ceviz toros mermeri ve pirinç detaylı..

Tik kaplı teras alanı oturma ve yemek odası olarak kullanılıyor. Yemek masası ve öndeki sehpa Duru'ya, sandalyeler ise Gio Ponti'ye ait..

Kaynak:Instyle Home 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder